ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ του Γ΄ έτους σπουδών

 

Θα παρουσιαστούν έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε χορογραφίες των καθηγητών – χορογράφων: Ανθυμίδου Μαρίας, Ζαχάριεβα Ιολάντας, Κανζαφείρη Μικαέλας, Κούσιου Χάρη, Μπακάλη Νικολέττας, Σταματοπούλου Πέρσας.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 8:00 μ.μ. στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΟΣ

(οδός  Κνωσσού 11 & Πατησίων 195-Πλατεία Αμερικής)

 Πληροφορίες/εισιτήρια ΜΟΝΟ στη γραμματεία της σχολής

(210 2932894 – dance@kontaxaki.gr)

 Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Ανοικτά Μαθήματα 2018

Το τρέχον σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019, φτάνει στο πέρας του.

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές της Ερασιτεχνικής Σχολής και οι σπουδαστές της Ανωτέρας, με τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά τους αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και μεθοδικής εργασίας για τους καθηγητές της Σχολής μας. Μέσα από την αμφίδρομη σχέση διδασκόντων και διδασκομένων, καταφέραμε για άλλη μια χρονιά να υλοποιήσουμε το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα μας. Είμαστε γεμάτοι ικανοποίηση για την επίδοση των μαθητών μας. Παράλληλα, δεσμευόμαστε ώστε την έπομενη διδακτική χρονιά να μείνουμε σταθεροί στις αξίες της εκπαίδευσης που πρεσβεύουμε, εκσυγχρονίζοντάς την πάντα  με τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές χορευτικές απαιτήσεις των καιρών μας.

Δράσεις:

  1. Στις 15 Ιουνίου ολοκληρώθηκε το διδακτικό πρόγραμμα για τα ερασιτεχνικά τμήματά μας. Οι μαθητές μας έλαβαν μέρος σε παραστάσεις, ανοιχτά μαθήματα και (μόνο οι μαθητές των φυτωρίων) σε θερινά σεμιναριακά μαθήματα κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, κλασικού ρεπερτορίου (δίδαξαν οι Μπακάλη Νικολέττα, Ιολάντα Ζαχάριεβα, Γκίκας Νίκος) Το θερινό σεμινάριο (26/06 - 09/07) ολοκληρώθηκε με επιτυχή παρουσίαση ενώπιον γονέων και δασκάλων.

Ραντεβού από 1η Σεπτεμβρίου για το ωρολόγιο πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Έναρξη μαθημάτων για τα ερασιτεχνικά τμήματά στις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

  1. Μέτα από 2 εξάμηνα ημιεντατικών μαθημάτων (9.5 ώρες την εβδομάδα) οι μαθητές που παρακολουθούσαν τα μαθήματα των προεπαγγελματικών τμημάτων μας και άλλοι που μας εμπιστεύονται την καλοκαιρινή τους προετοιμασία, συνεχίζουν την προσπάθειά τους στα εντατικά θερινά σεμινάρια προετοιμασίας για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.

Κύκλοι σεμιναρίων :

- Α΄ Κύκλος: 1-26 Ιουλίου 2019 (δίδαξαν-διδάσκουν: Κορφιά Έμυ, Μπακάλη Νικολέττα, Σταματοπούλου Πέρσα, Γκίκας Νίκος)

- Β΄ Κύκλος: 19 Αυγούστου - τέλος Εξετάσεων (καθηγητές: Μπακάλη Νικολέττα, Ιολάντα Ζαχάριεβα, Γκίκας Νίκος, Κούσιος Χάρης, Ανθυμίδου Μαρία, Σταματοπούλου Πέρσα -   περισσότερα στη σελίδα: «Σεμινάρια»)

  1. Με μεγάλη συγκίνηση και επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις με αφορμή την Επέτειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ερασιτεχνικής και στην συνέχεια Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη. Συμμετείχαν μαθητές και σπουδαστές από τα Ερασιτεχνικά, Προεπαγγελματικά και Ανώτερα Επαγγελματικά Τμήματα της Σχολής καθώς και επαγγελματίες χορευτές - απόφοιτοι της Σχολής. Οι παραστάσεις έγιναν στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών (Στεφάνου Δέλτα 15, Π. Ψυχικό) στις 29 Μαρτίου 2019 και στις 6&7 Απριλίου  2019. Παρουσιάστηκαν έργα από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Σύντομα αποσπάσματα αναρτώνται στο λογαριασμό μας στο youtube.
  2. Άλλες καλλιτεχνικές δράσεις. Οι σπουδαστές της Ανωτέρας έπειτα από πρόσκληση από τους αρμόδιους φορείς έλαβαν μέρος:

- Στο 8ο Video Dance Project. Συμμετοχές με τη χορογραφία "Κύματα" των τελειόφοιτων 2018-2019 με την επίβλεψη της καθηγήτριας Σταματοπούλου Πέρσας και 2 χορογραφίες σπουδαστριών που, έπειτα από επιλογή, είχαν παρουσιαστεί στο 1ο  Danceschool Ways festival 2018 του  Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν. Πρόκειται για τη χορογραφία "Κρυφτό" της φοιτήτριας Μήτση Κων/νας και τη χορογραφία "Between Lines" της φοιτήτριας Κοκκινάκη Άννας

- Στο 2ο  Danceschool Ways festival 2019 του  Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν. Εδώ, κατόπιν επιλογής από ειδική επιτροπή του φεστιβάλ, συμμετείχαν οι σπουδάστριες: Παντελάκη Μαρία, Κατσίγιαννη Ηλιάνα, Μπαφούνη Παναγιώτα, Μύτρο Λορέλα, Κοκκινάκη Άννα και ο σπουδαστής Πετκόβ Μαρίν με δικές τους χορογραφίες.

  1. Διαγωνισμοί Χορού:

- International Dance Competition Hellas - Ιούλιος 2019. Συμμετείχαν οι Δευτεροετείς σπουδάστριες Υφαντή Ελένη (4η θέση) και Μαραγκάκη Αικατερίνη (3η θέση). Ιδιαίτερα συγχαρητήρια δέχθηκε και η υπεύθυνη καθηγήτρια κα Ιολάντα Ζαχάριεβα, για τα κομμάτια  με τα οποία συμμετείχαν στον Διαγωνισμό

- International Dance Competition Little Stars - Sofia/Bulgaria, Ιούλιος 2019. H δευτεροετής σπουδάστρια Μαραγκάκη Αικατερίνη έλαβε το 2ο βραβείο και η καθηγήτριά μας Ιολάντα Ζαχάριεβα έλαβε τιμητική διάκριση για την παιδαγωγική της εργασία.

  1. Επαγγελματικά Τμήματα Χορού:

- Αποτελέσματα Διπλωματικών Εξετάσεων Ιουνίου 2019. Συγχαρητήρια στους 21 αποφοίτους Γ΄ετους 2018-2019 για την επιτυχία τους στις Διπλωματικές Εξετάσεις Ιουνίου 2019 ενώπιον επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ανάμεσά τους 2 άριστα αποτελέσματα και 7 Λίαν Καλώς). Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

- Κατά τη διάρκεια της xρονιάς, οι σπουδαστές της Ανωτέρας, παράλληλα με τις ευκαιρίες σκηνικής παρουσίας που είχαν, συμμετείχαν και σε σεμινάρια κλασικού - σύγχρονου χορού και παιδαγωγικής (περισσότερες πληροφορίες  στο Αρχείο Σεμιναρίων).

Kαλό Καλοκαίρι!

Ανοικτά Μαθήματα 2016