Διακρίσεις

Απόφοιτοί μας, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους έχουν διακριθεί είτε ως δάσκαλοι χορού, είτε ως χορευτές, είτε ως θεωρητικοί του χορού.Πολλοί έχουν κάνει μετεκπαιδεύσεις σε ιδρύματα χορού ( ακαδημίες-κολλέγια-πανεπιστήμια,κλπ)  της χώρας μας και του εξωτερικού και έχουν λάβει υποτροφίες από κοινωφελή, κλπ, ιδρύματα. Στη σελίδα αυτή περιοριζόμαστε στην παρουσίαση πανελλήνιων ή διεθνών διακρίσεων που έχουν λάβει  σπουδαστές μας πριν ολοκληρώσουν ή ολοκληρώνοντας την φοιτητική τους πορεία. Όλοι οι παρακάτω σπουδαστές μας έχουν εξελιχθεί περαιτέρω ή συνεχίζουν να εξελίσσονται στα χορευτικά πεδία του ενδιαφέροντός τους.

Διακρίσεις τελειόφοιτων ακαδ. έτους 2016-2017 στο Φεστιβάλ Νέες Δυνάμεις του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων  στο Θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης.

Κάθε χρόνο το Σωματείο προσκαλεί τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών προκειμένου να παρούσιασουν προσωπικές τους εργασίες ενώπιον κοινού και κριτικής επιτροπής. Οι τελειόφοιτοι Τρίτου έτους της Σχολής μας  που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ-Διαγωνισμό Ιουλίου 2017 παρουσίασαν τις χορογραφίες: α) «Disorder» όπου διακρίθηκε η Σταμάτη Λήδα –Μαρίνα με το 3ο βραβείο χορεύτριας,  η Βιτώρη Φανή με το 2ο βραβείο χορεύτριας και ο Βλάχος Παρασκευάς με το 2ο βραβείο χορευτή και
β) «Split» όπου η Μαρία-Άννα Μητσάκου διακρίθηκε με το 3ο βραβείο χορογραφίας και παράλληλα δέχθηκε από τον κ. Daniel Lommel πρόταση επαγγελματικής-χορογραφικής συνεργασίας με την επαγγελματική ομάδα χορού που διευθύνει.

Παναγιώτης Διονυσακόπουλος

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου κλασικού μπαλέτου που δίδαξε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Σχολή μας τον Ιούνιο του 2015 ο διεθνούς κύρους καθηγητής χορού-ballet master και τέως χορευτής του Royal Danish Ballet κος Jean -Lucien Massot, ο ταλαντούχος δευτεροετής φοιτητής μας (ακαδ.έτους 2014-2015) Διονυσακόπουλος Παναγιώτης διακρίθηκε και επιλέχθηκε για δεύτερη φορά ( πρώτη του συμμετοχή ως υποτρόφου της θερινής ακαδημίας χορού του Royal Danish Ballet τον Ιούλιο –Αύγουστο του 2014) να συμμετάσχει με υποτροφία στο διεθνές θερινό σεμινάριο χορού (Ιούλιος-Αύγουστος 2015) του Royal Danish Ballet στην Κοπεγχάγη παρακολουθώντας μαθήματα χορού (κλασικού, σύγχρονου, τζαζ, ρεπερτορίου, pas de deux,κλπ) επιπέδου advanced-master class.

Τον Ιανουάριο του 2016,τριτοετής φοιτητής πλέον, έπειτα από επιτυχή ακρόαση έγινε δεκτός από  την Εθνική Ακαδημία Χορού της Βουδαπέστης για να τελειοποιήσει την χορευτική τεχνική του στο 8ο και στη συνέχεια στο 9ο έτος σπουδών με πλήρη υποτροφία που έλαβε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση έπειτα από εξετάσεις ενώπιον της γνωμοδοτικής επιτροπής του ιδρύματος το Μάιο του 2016. Την ίδια περίοδο ( Ιούλιος 2016) έλαβε άλλες τρεις σημαντικές διακρίσεις : 1) αφού σπούδασε ως αριστούχος υπότροφος στη Σχολή μας για τρία χρόνια έλαβε άριστα αποτελέσματα στις Διπλωματικές εξετάσεις περιόδου Ιουνίου 2016 ενώπιον επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ( βαθμός 9,12), 2) 3ο βραβείο χορευτή στο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χοργράφων-Νέες Δυνάμεις όπου συμμετείχαν τελειόφοιτοι των Ανώτερων Επαγγ/κών Σχολών Χορού, 3) 2η θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού –Ηellas που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 3-6 Ιουλίου 2016.

Ηώ Σπηλιωτοπούλου

Η Σπηλιωτοπούλου Ηώ, το έτος 2011, τότε 15 χρονών και μαθήτρια στα φοιτώρια της Σχολής,  συμμετείχε σε ακρόαση και επιλέχτηκε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Netherlands Dance Company να συμμετάσχει τον Αύγουστο του 2011 σε κύκλο θερινών σεμιναρίων στην έδρα της Ομάδας στην Ολλανδία. Το επόμενο έτος (2012) έγινε εκ νέου δεκτή στα θερινά σεμινάρια της ίδιας ομάδας. Αφού σπούδασε ως υπότροφος της Σχολής μας για τρία χρόνια στα Ανώτερα Επαγγελματικά Τμήματα της Σχολής έλαβε άριστα αποτελέσματα ( βαθμός 9.93) στις Διπλωματικές εξετάσεις περιόδου Ιουνίου 2016 ενώπιον επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επίσης έλαβε το 2ο βραβείο χορεύτριας στο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων-Νέες Δυνάμεις όπου συμμετείχαν τελειόφοιτοι των Ανώτερων Επαγγ/κών Σχολών Χορού, τη 2η θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού –Ηellas που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 3-6 Ιουλίου 2016 και έπειτα από επιτυχή ακρόαση έγινε δεκτή για μονοετή μετεκπαίδευση πάνω στην τεχνική του κλασικού μπαλέτου στην ακαδημία χορού της όπερας της Ουγγαρίας για το ακαδ. έτος 2016-2017.

Έλλη Σταυροπούλου

Διακρίθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στα Επαγγελματικά τμήματα της Σχολής. Τον Ιούλιο του 2016, ως τελειόφοιτος Τρίτου έτους σπουδών έλαβε το 2ο βραβείο χορεύτριας στο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων-Νέες Δυνάμεις όπου συμμετείχαν τελειόφοιτοι των Ανώτερων Επαγγ/κών Σχολών Χορού και 3η θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού –Ηellas που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 3-6 Ιουλίου 2016.

Αδαμαντίνη Κοσμά

Διακρίθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στα Επαγγελματικά τμήματα της Σχολής και έπειτα από επιτυχή ακρόαση κατά τη διάρκεια της φοίτησής στο τρίτο έτος σπουδών έγινε δεκτή σε δύο προγράμματα μετεκπαίδευσης στον τομέα της χορευτικής τεχνικής: το ένα στο «London Russian Ballet School» στο Λονδίνο και το άλλο στο “Opus Ballet” στην Ιταλία ( υποτροφία για το 2ο έτος σπουδών).

Μυρτώ Χαριτάκη

Στα πλαίσια της εμφάνισης ομάδας σπουδαστών της Σχολής μας με χορογραφίες κλασικού και σύχγρονου ρεπερτορίου στις Βραδιές Χορού με τίτλο “Νέες Δυνάμεις”, που φιλοξενήθηκαν στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 8 & 9 Ιουλίου 2014, η διπλωματούχος (ακαδημαϊκού έτους 2013-2014) της Σχολής μας Χαριτάκη Μυρτώ διακρίθηκε και βραβεύτηκε με το τιμητικό βραβείο χορεύτριας. Οι βραδιές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της συνεργασίας του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO.

Έλενα Βακάλη

Ως αριστούχος διπλωματούχος της Σχολής μας έλαβε υποτροφία από το ίδρυμα ΙΚΥ και το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 ολοκλήρωσε με επιτυχία μεταπτυχιακές σπουδές χορού στο κρατικό πανεπιστήμιο της Γαλλίας (Paris oκτώ) .

Άννα Αντωνιάδου

Διπλωματούχος της Σχολής μας. Διακρίθηκε  για το ταλέντο και τις επιδόσεις της. από τα πρώτα της μαθητικά χρόνια στη Σχολή μας και από μικρή ηλικία συμμετείχε  στις επαγγελματικές παραστάσεις της Επαγγελματικής Ομάδας Κλασικού & Σύγχρονου Χορού “Νίκης Κονταξάκη”-Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πριν ακόμα ολοκληρώσει τις επαγγελματικές σπουδές της συμμετείχε σε παραγωγή μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ( Καρυοθραύστης). Το καλοκαίρι του 2013, μετά από ακρόαση, επιλέχθηκε για να συνεργαστεί με την ομάδα Ajkun Ballet Theater στη Νέα Υόρκη  ( πάνω στο κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο) περιοδεύοντας σε θέατρα της Αμερικής.

Κρυσταλλία Καραβασιλειάδου

Από τα πρώτα της μαθητικά χρόνια στη Σχολή διακρίθηκε  για το ταλέντο και τις επιδόσεις της. Μόλις δώδεκα χρονών έλαβε άριστα στις εξετάσεις επιπέδου Intermediate της RAD και έλαβε υποτροφία για να παρακολουθήσει δυο θερινά σεμιναριακά προγράμματα μαθημάτων της RAD το ένα στην Αθήνα και το άλλο στη έδρα της στο Λονδίνο. Ως εξαιρετικό ταλέντο έλαβε μετά το γυμνάσιο πρώτα το πτυχίο χορεύτριας και το 2003  τιμήθηκε με τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού της Eurovision που διοργάνωσε η ΕΡΤ. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης και έπειτα από επιτυχή ακρόαση έγινε δεκτή για διετή μετεκπαίδευση στην Κρατική Όπερα της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη με δασκάλους τους Scaba Sebestyen & Zsuzsa Kun. Οι ακαδημαϊκές σπουδές της ολοκληρώθηκαν με το Δίπλωμα καθηγήτριας χορού.

Βαρβάρα Αλεξοπούλου

Διπλωματούχος της Σχολής μας, με συνεργασία με την Επαγγελματική Ομάδα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού “Νίκης Κονταξάκη”-Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ως τριτοετής ακόμα φοιτήτρια, τον Απρίλιου του 2003, διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού “Τερψιχόρης Έργα” και έλαβε υποτροφία ενός έτους για μετεκπαίδευση στη σχολή χορού “Colette Armand” στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Ελένη Σγουραμάνη

Διπλωματούχος της Σχολής μας. Τον Απρίλιο του 2003, δευτεροετής φοιτήτρια τότε, έλαβε την πρώτη διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού “Τερψιχόρης Έργα” και έλαβε διετή υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές της στην “Ecole Atelier Rudra” του Μ. Bejart στη Λωζάννη. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης της χορήγησε υποτροφία για την κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής. Διακρίθηκε σε πρώτους ρόλους στις παραστάσεις της Ομάδας της Σχολής μας.

Βασιλική Λυράκη

Διπλωματούχος της Σχολής μας, με πολυετή συνεργασία με την Επαγγελματική Ομάδα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού “Νίκης Κονταξάκη”-Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διακρίθηκε στο σεμινάριο σύγχρονου χορού που διοργάνωσε η Ελληνοαμερικανική Ένωση το Φεβρουάριο του 2003 με καθηγητή τον Mylton Myers (Alvin Ailly Company) και έλαβε πλήρη υποτροφία για να συμμετάσχει στο Διεθνές Σεμινάριο Χορού – Jacob’s Pillow στη Μασαχουσέτη τον Ιούλιο του 2003

Νατάσσα Σιούτα

Διπλωματούχος της Σχολής μας. Διακρίθηκε  για το ταλέντο και τις επιδόσεις της. από τα πρώτα της μαθητικά χρόνια στη Σχολή μας. Μάλιστα, στα 13 χρόνια της έγινε δεκτή για συνέχιση των σπουδών της στην Κρατική Σχολή “John Cranco” της Στουτγγάρδης.  Από πολύ νωρίς συνεργάστηκε με την Επαγγελματική Ομάδα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού “Νίκης Κονταξάκη”-Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερμηνεύοντας πρώτους ρόλους από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Το 1993, στο διεθνή διαγωνισμό χορού της Μόσχας, έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο, γεγονός πρωτόγνωρο για τα μέχρι τότε ελληνικά δεδομένα. Το 1995 έλαβε άριστα στις εξετάσεις του επιπέδου και παρακολούθησε με υποτροφία το θερινό σεμινάριο χορού της RAD στο Λονδίνο. στο Λονδίνο. Μετά την αποφοίτησή ths ενσωματώθηκε στο δυναμικό της ΕΛΣ όπου έλαβε τη θέση της πρώτης χορεύτριας.

Ευρυδίκη Ισαακίδου

Διπλωματούχος της Σχολής μας. Διακρίθηκε  για το ταλέντο και τις επιδόσεις της. από τα πρώτα της μαθητικά χρόνια στη Σχολή μας. Μάλιστα, στα 12 χρόνια της έγινε δεκτή για συνέχιση των σπουδών της στην Κρατική Σχολή “John Cranco” της Στουτγγάρδης.  Από πολύ νωρίς συνεργάστηκε με την Επαγγελματική Ομάδα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού “Νίκης Κονταξάκη”-Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερμηνεύοντας πρώτους ρόλους από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Μετά την αποφοίτησή ενσωματώθηκε στο δυναμικό της ΕΛΣ όπου έλαβε τη θέση της πρώτης χορεύτριας.

Ευαγγελία Θωμαδάκη

Διπλωματούχος της Σχολής μας. Διακρίθηκε  για το ταλέντο και τις επιδόσεις της. από τα πρώτα της μαθητικά χρόνια στη Σχολή μας. Από πολύ νωρίς συνεργάστηκε με την Επαγγελματική Ομάδα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού “Νίκης Κονταξάκη”-Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερμηνεύοντας πρώτους ρόλους από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Το 1993, στο διεθνή διαγωνισμό χορού της Μόσχας, έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο γεγονός πρωτόγνωρο για τα μέχρι τότε ελληνικά δεδομένα.