A) Εκπαιδευτική Χορευτική Ομάδα των Σπουδαστών της Σχολής

Την τελευταία δεκαετία η «ΟΜΑΔΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ-Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» έχει δώσει τη χορευτική της σκυτάλη στις παραστάσεις που διεξάγονται ετησίως από τα τμήματα της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της ,όπου συμμετέχουν φοιτητές της Ανωτέρας, επαγγελματίες χορευτές-απόφοιτοι της Σχολής μας και σπουδαστές από τα φυτώρια και τα προεπαγγελματικά τμήματα της σχολής.

Σκοπός αυτών των παραστάσεων είναιοι μελλοντικοίχορευτές και καθηγητές χορού να εκπαιδευτούν επιπλέον ώρες πάνω στο κλασικό-νεοκλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο,νααποκτήσουν μεγαλύτερη σκηνική πείρα και να συνεργαστούν με επαγγελματίες χορευτές και έλληνεςκαι ξένους χορογράφους ( καθηγητές –χορογράφους της σχολής μας ή άλλους που δρουν στο εξωτερικό) ήδη από τα χρόνια της σπουδαστικής-φοιτητικής τους σταδιοδρομίας και γενικά να χορέψουν σε ένα καλλιτεχνικό σχήμα εφάμιλλο με ομάδες –Junior Dance Companies του εξωτερικού.

Η ομάδα των σπουδαστών της Σχολής μας συμμετέχει σε παραστάσεις που διοργανώνει η ίδια σε θέατρα της Αθήνας , Γκαλά-Φεστιβάλ χορού που διοργανώνουν αναγνωρισμένοι φορείς ( Γκαλά του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος-ΣΙΣΧΕ, Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, κλπ), σε διαγωνισμούς χορού.

Για τις παραστάσεις της Ομάδας των Σπουδαστών της Σχολής έχουν χορογραφήσει οι : Νίκη Κονταξάκη, Νίκος Γκίκας, Ιολάντα Ζαχάριεβα, Νικολέττα Μπακάλη, Μαρία Ανθυμίδου, Λάμπρος Λάμπρου, Αθανασία Κανελλοπούλου,Mιοάρα Ποπέσκου, Χριστιάνα Στεφάνου, Ted Stoffer,Jozsef Csaba Hajzer, Νατάσσα Αρέθα, Στέφανος Μπίζας, κλπ

Β) Συμμετοχές σε Φεστιβάλ, Γκαλά, κλπ

Γκαλά

Η σχολή ( Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική), ως μέλος του ΣΙΣΧΕ ( Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος ) συμμετέχει στις παραστάσεις-Γκαλά Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα που διοργανώνει το ΣΙΣΧΕ. Είναι μεγάλη τιμή για τους νεαρούς χορευτές της Σχολής να φιλοξενούνται σε αυτή την διοργάνωση έχοντας την ευκαιρία να ερμηνεύσουν ρόλους από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο και το κυριότερο να νιώσουν μέλη μιας ομάδας σχολών που χορεύουν για να προσφέρουν, για το καλό. Ευχαριστούμε θερμά το ΣΙΣΧΕ για την ευκαιρία που μας δίνει.

Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων –Νέες Δυνάμεις

Κάθε χρόνο ( από το 2012 ) το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων , σε συνεργασία με τοΕλληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO,διοργανώνει, στα πλαίσια των ετήσιων Φεστιβάλ Χορού, βραδιές που τιμούν την εκπαίδευση προσκαλώντας τους τελειόφοιτους τωνΑνώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού να παρουσιάσουν τις πρώτες τους χορογραφικές προσπάθειες. Τα τελευταία 3 χρόνια απονέμονται βραβεία χορευτή-χορεύτριας-χορογραφίας στους χορευτές ενώ από το 2015 οι συμμετέχοντες οφείλουν να διαγωνιστούν μόνο με δικές τους χορογραφίες.

Δεκέμβριος 2016

Η Σχολή μας συμμετείχε στην 4η παράσταση της Κυριακής 18/12/2016, του 11ου Φιλανθρωπικού-Χορευτικού Γκαλά Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. ( Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος)  στο Θέατρο  “ACS Athens”:

με τις ακόλουθες χορογραφίες:

Α) από το κλασικό ρεπερτόριο : «Οι φίλοι της Coppelia» (μουσική, Leo Delibes, χορογραφία : Marius Petipa-Oleg Vinogradof, διδασκαλία: Yolanta Zaharieva.

Β) από το σύγχρονο ρεπερτόριο : «Balance» (μουσική Ezio Bosso, χορογραφία: Νίκος Γκίκας με τη δημιουργική συνεργασία των τριτοετών σπουδαστών της Ανωτέρας.

( you tube link με σχετικά αποσπάσματα: https://www.youtube.com/watch?v=exkyiE2Y2yw)

Afissa_May_2017

Afissa 2015

Μέρος από το Αρχείο Παραστάσεων που διοργάνωσε η Σχολή από το 2002 και εξής.

Η σχολή έχει λάβει μέρος με τις ακόλουθες χορογραφίες:

2012 Θέατρο Χώρα: α)A BACH ASSEMBLY( χορογραφία: Λάμπρος Λάμπρου) β) Solo Duetto (χορογραφία: Νίκος Γκίκας)

2014 Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης: α) Άρτεμις & Ακτέων /απόσπασμα (διδασκαλία :Ιολάντα Ζαχάριεβα) β) Σκιές του Τίποτα ( χορογραφία: Αθανασία Κανελλοπούλου). Κατά τη βραδιά αυτή η τελειόφοιτος Γ΄ έτους σπουδών Χαριτάκη Μυρτώ διακρίθηκε με το α΄ βραβείο χορεύτριας.

2016 Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης συμμετοχή με την ομαδική χορογραφία Γ΄ έτους σπουδών «Αλληλουχίες» ( μουσική : Ran Bagno, Jobu Tablot, Ezio Bosso) Κατά τη βραδιά αυτή: ο τελειόφοιτος Γ΄ έτους σπουδών Διονυσακόπουλος Παναγιώτης διακρίθηκε με το γ΄ βραβείο χορευτή και οι τελειόφοιτες Γ΄ έτους Σπηλιοτοπούλου Ηώ και Σταυροπούλου Έλλη διακρίθηκαν με το β΄ βραβείο χορεύτριας.

2015 Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης: α) «Αντιθέσεις» Πασσά Φωτεινή, Σανιδά Ελένη, β) «It’s Complicated»Βράκα Άννα-Μαρία, Μαλτσάκη Δήμητρα, γ) Βalkan waves” : Γ2 ακαδ. έτους 2014-2015, δ) «Δύνη» :Γ1 ακαδ. έτους 2014-2015

2017: Φεστιβάλ Νέες Δυνάμεις του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων – Θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης

 

Στο φεστιβάλ-διαγωνισμό Ιουλίυο 2017 οι τελειόφοιτοι παρουσίασαν τις χορογραφίες: α) «Disorder» ( χορογραφία/χορευτές : Βλάχος Πάρης, Μουρτζίνου Θεοδώρα, Κοτσίκα Αικατερίνη, Βιτώρη Φανή) όπου διακρίθηκε η Σταμάτη Λήδα –Μαρίνα με το 3ο βραβείο χορεύτριας,  η Βιτώρη Φανή με το 2ο βραβείο χορεύτριας και ο Βλάχος Παρασκευάς με το 2ο βραβείο χορευτή και

β) «Split» ( χορογραφία : Μαρία –Άννα Μητσάκου/χορευτές: Αλεξανδρινάκη Εμμανουέλα, Κακέτση Αθανασία, Μητσάκου Μαρία-Άννα, Ζωγραφάκη Ιωάννα)  όπου η Μαρία-Άννα Μητσάκου διακρίθηκε με το 3ο βραβείο χορογραφίας και παράλληλα δέχθηκε από τον κ. Daniel Lommel πρόταση επαγγελματικής-χορογραφικής συνεργασίας με την επαγγελματική ομάδα χορού που διευθύνει.

Video Dance Festival

Από το 2015, στα πλαίσια του Video Dance Festival που διοργανώνουν οι φορείς του θεσμού στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, σπουδαστές από τα Ανώτερα Επαγγελματικά Τμήματα της Σχολής έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν χορογραφίες- εργασίες τους μέσα από το μάθημα του αυτοσχεδιασμού-στοιχεία χορογραφίας:

2015 Improvisation Lab

(Γ΄έτος 2014-2015/καθηγήτρια μαθήματος αυτοσχεδιασμού Αθανασία Κανελλοπούλου)σχετικοί σύνδεσμοι: https://www.youtube.com/watch?v=XKGcU6lSKZY

2016 α) (εργασία Γ΄έτους 2015-2016-τίτλος : Ευρώπη-Ταυτότητα/καθηγήτρια μαθήματος αυτοσχεδιασμού : Σταματοπούλου Πέρσα ), β)Reflections : Μητσάκου Μαριάννα ( Β΄ έτος) –Αποστολίδη Νίκη ( Γ΄ έτος )

 

Moving Athens

Τον Ιανουάριο του 2015 σπουδαστές από το τρίτο και δεύτερο έτος σπουδών ( ακαδ.χρονιάς 2014-2015) επιλέχτηκαν και συμμετείχαν στην πρωτότυπη κινηματογραφική σύνθεση Moving Athens του χαρισματικού σκηνοθέτη Jevan Chowdhury. Ήταν μεγάλη τιμή και ανεπανάλειπτη εμπειρία για τους τότε σπουδαστές μας να συνεργαστούν με τον δημιουργικό αυτό καλλιτέχνη και ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτριά μας Έμυ Κορφιά που τους συνόδευσε στις εξωτερικές κινηματογραφικές λήψεις. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή αποφοίτων και καθηγητών μας στην παραγωγή του 2015.

( σχετικοί σύνδεσμοι: https://www.moving-cities.com στην κατηγορία –films/moving Athens; https://www.youtube.com/watch?v=JszAF5zO1vA)

Διεθνής Διαγωνισμός Χορού –Hellas

Ioύλιος 2016: Συμμετείχαν οι τελειόφοιτοι Γ΄ έτους : Διονυσακόπουλος Παναγιώτης (2η θέση-κατηγορία επαγγελματιών), Κοσμά Αδαμαντίνη, Σπηλιωτοπούλου Ηώ(2η θέση-κατηγορία επαγγελματιών), Σταυροπούλου Έλλη(3η θέση-κατηγορία επαγγελματιών). Οι σπουδαστές διαγωνίστηκαν με variation κλασικού ρεπερτορίου που δίδαξε η καθηγήτρια κλασικού ρεπερτορίου Ιολάντα Ζαχάριεβα.

2017:Συμμετοχή στον International Dance Competition-Hellas

Συγχαρητήρια στους σπουδαστές μας που συμμετείχαν στον International Dance Competition-Hellas την περίοδο 3-7 Ιουλίου 2017. Διακρίθηκαν στην κατηγορία “professionals” οι παρακάτω σπουδαστές: Πουλή Ζωή 4η θέση (Β΄ έτος) , Σακελλάρη Νεκταρία 4η θέση(Β΄ έτος), Σκλήκας Φραγκίσκος 4η θέση(Β΄ έτος). Iδιαίτερα επαινούμε και την σπουδάστρια Β΄ έτους Λουπέτη Ιωάννα(Β΄ έτος)  η οποία, με παρτενέρ το χορευτή Νίκο Μπακάλη,έλαβε την 3η θέση με το pas de deux από την 3η πράξη του μπαλέτου «Coppelia» και συμμετείχε στο Γκαλά της 7ης Ιουλίου στο θέατρο του Ιδρύματος Μείζονος Πολιτισμού ( διδασκαλία –προετοιμασία διαγωνιζόμενων κ. Ιολάντα Ζαχάριεβα)

Open classes

Κάθε χρόνο η Σχολή ενθαρρύνει τη διοργάνωση ανοικτών τάξεων χορού – Open classes για τις τάξεις όλων των επιπέδων, μέσα από τις οποίες οι μαθητές και οι σπουδαστές χορού έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρόοδό τους τόσο ενώπιον γονέων-φίλων του χορού όσο των καθηγητών της σχολής. Επιπλέον ,τα Open classes εντός της σχολής, αποτελούν και ένα προθάλαμο της εργασίας που θα γίνει στο «μεγάλο σχολείο», δηλ., τη θεατρική σκηνή. Ιδιαίτερα οι φοιτητές της Ανωτέρας, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ένα μικρό κοινό όχι μόνο την ύλη που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και δικές τους εργασίες.