Νίκη Κονταξάκη - Μπακάλη

Η ιδρύτρια και  πρόεδρος του Σωματείου ΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ – ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ είναι απόφοιτος της Σχολής Χορού Σόνιας Μοριάνοβα, της οποίας υπήρξε άριστη βοηθός και συνεργάτης από το 1964-1974.Για 10 χρόνια εργάστηκε και ως καθηγήτρια χορού-χορογράφος στην Ιταλική Σχολή Αθηνών.Το 1972 πήγε για μετεκπαίδευση στο Παρίσι όπου παρακολούθησε σειρά μαθημάτων χορογραφίας κοντά στην Τικάνοβα. Το 1973, μετά από πρόσκληση, έλαβε μέρος ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στο διεθνή διαγωνισμό χορού της Μόσχας στο θέατρο Μπολσόι. Στη συνέχεια ίδρυσε την Ερασιτεχνική και αργότερα την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της κόρης της Νικολέττας Μπακάλη. Ως  χορογράφος της ΟΜΑΔΑΣ ΧΟΡΟΥ έχει χορογραφήσει μπαλέτα με κλασικό στιλ και άλλα που συνδυάζουν την κλασική τεχνική με μια πιο σύγχρονη χορευτική απόδοση: “Σπουδή στα Carmina Bourana”, “Σκιτσάροντας το χρόνο”, “Δεσμά-Λύτρωση”, “Στον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ”, “Προσδοκίες-Οράματα”, “Εκσταση και Δημιουργία”,”Η διανόηση και η οργή ενάντια στη βία”κλπ. Πλέον διοχετεύει τις γνώσεις της και την πολύτιμη εμπειρία της στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Σχολής και στις παραγωγές της Ερασιτεχνικής και Ανώτερης Επαγγελματικής  Σχολής Χορού Νίκης  Κονταξάκη-Νικολέττας Μπακάλη και της Εκπαιδευτικής Ομάδας Χορού των Σπουδαστών  της Σχολής.  

Νικόλαος Γκίκας

Διπλωματούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη. Ξεκίνησε χορό στη Θεσ/νίκη σε μικρή ηλικία. Θήτευσε και εργάστηκε με μεγάλους δασκάλους και χορογράφους στην Αθήνα. Διαθέτει πλούσια χορευτική εμπειρία και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σύγχρονου χορού και χορογραφίας κοντά σε καταξιωμένους δασκάλους στην Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο , κ.ά. Από το 1986 έως και σήμερα διδάσκει στην Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική  Σχολή Χορού Νίκης  Κονταξάκη-Νικολέττας Μπακάλη τα μαθήματα του σύγχρονου χορού, σύγχρονου ρεπερτορίου, θεωρίας –ανάλυσης σύγχρονου χορού,κλπ. Έχει χορογραφήσει για την “ΟΜΑΔΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ” πολλές χορογραφίες, οι οποίες έχουν λάβει άψογες κριτικές σε έγκριτα έντυπα της χώρας μας. Μερικές από αυτές είναι: «Σουϊτα» σε μουσική Σ. Σπανουδάκη και Γ. Καραϊνδρου, «Η φωτογραφία καθρέπτης μετά μάτια τα δικά μου σε μουσική ASIM PIAZZOLLA», «Εν αρχή είναι ο ρυθμός», «Αντιθέσεις, αιωρήσεις, δύναμη και βάρος» σε μουσική, Νίκου Ξυδάκη, «Κρυστάλλινη κίνηση» , «Divertimento» (Μέγαρο Μουσικής, Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου, 2004), «Σουΐτα Σκαλκώτα» (Μέγαρο Μουσικής 2006), χορογραφία μέρους των μουσικών συνθέσεων του έργου ITHAKA που ερμήνευσε, σε πανελλήνια πρώτη,  η διάσημη πιανίστα Cristiana Pegoraro στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα ( Ιούνιος 2008). Παράλληλα χορογράφησε και χορογραφεί για την Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική  Σχολή Χορού Νίκης  Κονταξάκη-Νικολέττας Μπακάλη και για την Εκπαιδευτική Ομάδα Χορού των Σπουδαστών  της Σχολής .

Βασιλική Κίκνα

Γεννήθηκε στην Πολωνία και σπούδασε χορό στην Ακαδημία Χορού Πόζναν. Για 13 χρόνια ήταν μέλος του μπαλέτου της ΟΠΕΡΑΣ του Βρότσλαβ της Πολωνίας. Στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα και έγινε δεκτή ως χορεύτρια στην Εθνική Λυρική Σκηνή όπου τα τελευταία χρόνια εργάστηκε και ως βοηθός χορογράφου, σε έργα κλασικού ρεπερτορίου. Από το 1987 έως το 2001 συνεργάστηκε με την “ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ” αναβιώνοντας μπαλέτα κλασικού ρεπερτορίου όπως:LA SYLPHIDE, COPPELIA, LE CORSAIRE, THE NUTCRACKER, LES SYLPHIDES, NAPOLI-FLOWERS FESTIVAL IN GENZANO κλπ.