Ιούνιος 2017

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση από τις νεαρές μαθήτριες της Σχολής μας διαξήχθη κατά το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου 2017 σεμινάριο κλασικού μπαλέτου, εισαγωγής στην τεχνική του pas de deux, των κλασικών variations ( soli-duets) και ballet fitness,  στο οποίο συμμετείχαν οι μαθήτριες των προεπαγγελματικών τμημάτων I & II της σχολής μας καθώς και οι μαθήτριες της τελευταίας τάξης του μεσαίου επιπέδου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία          :

  • να εμπλουτίσουν την τεχνική τους και την εμπειρία τους πάνω στην απαιτητική και πλούσια τεχνική του κλασικού μπαλέτου
  • να εξασκηθούν εντατικά πάνω στο χορό σε μια πιο ξέγνοιαστη περίοδο, να θέσουν νέους μαθησιακούς στόχους και να προοδεύσουν.
  • να απασχοληθούν για άλλη μια φορά μεθοδικά και συνάμα ευχάριστα και δημιουργικά με τη συν σπουδή που έχουν επιλέξει

δίδαξαν οι : Νικολέττα Μπακάλη, Νίκος Μπακάλης, Νίκη Κονταξάκη

Ραντεβού τον επόμενο Ιούνιο ( 2018) με επιπλέον σεμιναριακά προγράμματα  πάνω στο κλασικό μπαλλέτο, σύγχρονο χορό, ρεπερτόριο κλασικού /σύγχρονου χορού, jazz !


Μάϊος 2017

Σεμινάριο τεχνικής κλασικού μπαλέτου επιπέδου master class με τον ballet master και τέως πρώτο χορευτή στο Royal Danish Ballet κος  Jean – Lucien Massot.  Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι Σπουδαστές και οι Σπουδάστριες των Ανώτερων Επαγγ/κών τμημάτων και απόφοιτοι της Σχολής μας.


Απρίλιος 2017

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τον χορευτή-χορογράφο και καθηγητή σύγχρονου χορού Στέφανο Μπίζα (Εθνική Ομάδα Χορού της Ουαλίας-Κρατικό Χοροθέατρο της Δανίας).Συμμετείχαν οι τριτοετείς, οι δευτεροετείς και οι πρωτοετείς σπουδαστές ακαδ. έτους 2016-2017. 

Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2016

 

Κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016 διδάχτηκε από την καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου -ballet mistress  και κλασικού ρεπερτορίου κ. Yolanta Zaharieva,  σεμινάριο κλασικής variation επιπέδου master class. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων  και στην παιδαγωγική προσέγγιση της διδασκαλίας.  Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι σπουδάστριες και οι απόφοιτες της Σχολής είχαν την ευκαιρία :

  • να εκπαιδευτούν σε επιπλέον variations –soli  από εκείνες που περιλαμβάνονται στην ετήσια διδακτέα ύλη της Ανωτέρας στα πλαίσια του μαθήματος «ρεπερτόριο κλασικού μπαλέτου»
  • να μελετήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς τις διδαχθείσες variations και  έπειτα από την δέουσα εντατική προετοιμασία να συμμετάσχουν με προκαθορισμένα  soli σε παραστάσεις και διαγωνισμούς.

Φεβρουάριος 2016

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τη χορογράφο-καθηγήτρια σύγχρονου χορού Σταματοπούλου Πέρσα. Συμμετείχαν οι τριτοετείς και οι δευτεροετείς σπουδαστές ακαδ. έτους 2015-2016.

Μάρτιος 2016

Εκπαιδευτική διάλεξη προς τους σπουδαστές των Ανώτερων Επαγγελματικών Τμημάτων μας σχετικά με το θεσμό του Video Dance Festival ( θεματογραφία, φορείς του θεσμού στην Ελλάδα, προβολή video, κλπ) .Εισηγητές Χρυσάνθη Μπαδέκα, Γιάννης Καρούνης).

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με το χορευτή-χορογράφο και καθηγητή σύγχρονου χορού Γιάννη Καρούνη. Συμμετείχαν οι τριτοετείς σπουδαστές ακαδ. έτους 2015-2016.

Σεμινάριο ακροβατικής τεχνικής με τον τεχνικό ακροβατικής τεχνικής Παντελή Παπαγεωργίου. Συμμετείχαν οι τριτοετείς και οι δευτεροετείς σπουδαστές ακαδ. έτους 2015-2016.

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τον χορευτή-χορογράφο και καθηγητή σύγχρονου χορού Στέφανο Μπίζα (Εθνική Ομάδα Χορού της Ουαλίας-Κρατικό Χοροθέατρο της Δανίας).Συμμετείχαν οι τριτοετείς, οι δευτεροετείς και οι πρωτοετείς σπουδαστές ακαδ. έτους 2015-2016.

Μάιος – Ιούνιος 2016

Σεμινάριο τεχνικής κλασικού μπαλέτου επιπέδου master class με τη χορεύτρια-καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου/ρεπερτορίου Taina Morales ( Ballet Nacional de Cuba, Les Grands Ballets Canadiens de Mondréal, The Royal Danish Theatre,κλπ(εικ.5.) Συμμετείχαν οι τριτοετείς, οι δευτεροετείς και οι πρωτοετείς σπουδαστές ακαδ. έτους 2015-2016 και απόφοιτοι της σχολής.