Βιογραφικά Καθηγητών Ανωτέρας /

Προεπαγγελματικών Τμημάτων

 

 

 

 

 

 

 

 

Νίκη Κονταξάκη
Ιδρύτρια της Σχολής

Ιδρύτρια της Ερασιτεχνικής και Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκης Κονταξάκη»

Ιδρύτρια της Ερασιτεχνικής και Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκης Κονταξάκη» και αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Σόνιας Μοριάνοβα, της οποίας υπήρξε άριστη βοηθός και συνεργάτης από το 1964 ως το 1974. Εργάστηκε και διακρίθηκε ως καθηγήτρια κλασικού χορού στην Ιταλική σχολή Αθηνών για 10 χρόνια. Το 1972 πήγε για μετεκπαίδευση στο Παρίσι, όπου παρακολούθησε σειρά μαθημάτων χορογραφίας κοντά στην Τικάνοβα και το 1973, μετά από πρόσκληση, έλαβε μέρος ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διεθνή διαγωνισμό Κλασικού Μπαλέτου της Μόσχας στο Θέατρο Μπολσόι.

Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων κοντά σε διακεκριμένους δασκάλους – χορογράφους από Όπερες της Αγγλίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστραλίας κλπ. Το 1987 ίδρυσε την επαγγελματική “ΟΜΑΔΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ” -Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα-, η οποία έδωσε ένα μεγάλο αριθμό παραστάσεων σε θέατρα της Ελλάδας και έλαβε υψηλές διακρίσεις (κρατικές επιχορηγήσεις, τιμητικές προσκλήσεις, βραβεία, θετικές κριτικές σε έγκριτες εφημερίδες της Ελλάδας, κλπ ), όπως το βραβείο καλύτερης παραγωγής για το μπαλέτο «Κοππέλια» για την περίοδο 2000 από την καλλιτεχνική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κύκλος δράσης της επαγγελματικής “ΟΜΑΔΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ” – Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ολοκληρώθηκε το 2015 μετά από μια λαμπρή συνεργασία με καταξιωμένους χορογράφους και νεαρούς χορευτές, πολλοί από τους οποίους έχουν απορροφηθεί σε χορευτικά σχήματα εντός και εκτός της Ελλάδας. Στην συνέχεια προώθησε τη σύσταση της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΟΡΟΥ από τους σπουδαστές των φυτωρίων και των Ανώτερων Επαγγελματικών τμημάτων της Σχολής ώστε οι νεαροί χορευτές της Σχολής, συμμετέχοντας σε γκαλά, φεστιβάλ, διαγωνισμούς και παραστάσεις χορού να έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν περαιτέρω την τεχνική τους πάνω στο κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, να διευρύνουν τη σκηνική τους εμπειρία, να συνεργαστούν με χορογράφους που δρούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και γενικά να χορέψουν σε ένα καλλιτεχνικό σχήμα εφάμιλλο με ομάδες –Junior Dance Companies του εξωτερικού.

Η αγάπη της για την τέχνη του χορού και για τους εκκολαπτόμενους χορευτές και καθηγητές χορού την καθιστούν δραστήρια σε θέματα εκπαίδευτικά και καλλιτεχνικά ώστε οι σπουδαστές της σχολής να έχουν μια άρτια χορευτική παιδεία και τα κατάλληλα εφόδια για να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις της τέχνης της Τερψιχόρης. Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, ρεπερτόριο κλασικού χορού, barre a terre και διδασκαλία κλασικού μπαλέτου ενώ παράλληλα επιβλέπει όλο το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής.

Νικολέττα Μπακάλη
Διευθύντρια της Σχολής

Διευθύντρια της Ερασιτεχνικής και Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκης Κονταξάκη»

Καθηγήτρια χορού-απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής χορού «Νίκης Κονταξάκη». Έπειτα από σχετική άδεια των αρμόδιων κρατικών φορέων ( Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια) έχει διαδεχτεί τη μητέρα της Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη στη διεύθυνση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής και από το 2013 στη διεύθυνση της Ερασιτεχνικής Σχολής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MASTER) πάνω στη παιδαγωγική & δημιουργική μάθηση από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Παράλληλα έχει λάβει τα διπλώματα διδασκαλίας (Teaching Certificate & Diploma) και πιστοποιητικά σπουδών ( έως και το Advance 2) της Royal Academy of Dance.

To διάστημα 1992-2006 συνεργάστηκε ως χορεύτρια με την Επαγγελματική Ομάδα Χορού Νίκης Κονταξάκη και κατά την καλλιτεχνική περίοδο 1995-1997 συνεργάστηκε με την ΕΛΣ θητεύοντας στο Στούντιό της και χορεύοντας σε παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Για δυο χρόνια υπήρξε βοηθός χορογράφου στην Ομάδα Νέων Χορευτών του Ελληνικού Συλλόγου της RAD( παραγωγές La Syplhide , Napoli) . Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κλασικού-σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παρακολούθεί συνεχώς τις εξελίξεις στο ελληνικό και διεθνές χορευτικό γίγνεσθαι. Διδάσκει στα Ερασιτεχνικά και Επαγγελματικά τμήματα της Σχολής μαθήματα της ειδικότητάς της ( κλασικό μπαλέτο, ρεπερτόριο κλασικού μπαλέτου, θεωρία, ανάλυση τεχνικής κλασικού μπαλέτου, διδασκαλία), ενώ παράλληλα σχεδιάζει και επιμελείται τα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα της Σχολής.

Επίσης ασχολείται με την έρευνα πάνω στο χορό και έχει συνεργαστεί στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων πάνω στο χορό τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια ή έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά χορού και στα πρακτικά των συνεδρίων.

Παναγιώτης Μπακάλης
Υπεύθυνος Γραμματείας

Υπεύθυνος Γραμματείας / Καθηγητής Ιστορίας Χορού / Παιδαγωγικής Ψυχολογίας

Απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας και του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε σε Ιδιωτικά και στη συνέχεια σε Δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας. Διδάσκει στην Ανωτέρα τα μαθήματα της Ιστορίας του Χορού  και Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και από την ίδρυση της Ερασιτεχνικής και Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής είναι υπεύθυνος για την γραμματειακή υποστήριξη της σχολής και για την προβολή του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού της προγράμματος. Είναι ιδιαίτερα δραστήριος σε θέματα που αφορούν την προώθηση και βελτίωση της χορευτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Νίκος Μπακάλης
Καθηγητής Χορού

Απόφοιτος της Ανώτερης Ιδιωτικής Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη - Νικολέττας Μπακάλη

Απόφοιτος της  Ανώτερης Ιδιωτικής Επαγγελματικής Σχολή Χορού «Νίκης Κονταξάκη» – Νικολέττας Μπακάλη, όπου διδάσκει από το 2005 στα ερασιτεχνικά και από το 2011 στα επαγγελματικά τμήματα της Σχολής μαθήματα όπως κλασικό μπαλέτο, pas de  deux, ballet fitness και ασχολείται με τη γραμματειακή υποστήριξη, οργάνωση και προβολή  του  Σχολείου.

 Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού με διακεκριμένους δασκάλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ( Yvonne Mantafounis Städler, Jim Lepore,Ted Stoffer, Jozsef Hajzer, Renate Graziadei, Fred Gehrig,Μαρία Κυνηγού, Sergei Vikoulof, Yolanta Zaxarieva, Lambros Lambrou, Jean-Lucien Massot,κλπ.)

 Παράλληλα διαθέτει πλούσια χορευτική εμπειρία σε παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου χορού :

α) Ενεργό μέλος της Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη με συμμετοχές σε παραστάσεις στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, στη Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ( 2004, 2006), στο Γκαλά Νεοκλασικού Χορού στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου 2005), στο κοντσέρτο πιάνου με τη διάσημη πιανίστρια Cristiana Peggoraro ( 2008 –Φεστιβάλ Ηλιούπολης ), β) Συμμετοχή στις παραστάσεις της ομάδας των σπουδαστών της Σχολής ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους από το κλασικό (Bayadere, Gissele, Don Quichote, The awakening of Flora, Cinderella, Chipollino, Corsaire, Esmeralda,κλπ), νεοκλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο με χορογράφους τους Iolanta Zaharieva, Nίκο Γκίκα, Lambrou Lambros, κλπ, γ) Συμμετοχή (2003-2004) στην ομάδα του Ελληνικού Συλλόγου τηςRAD (χορογραφίες :  Napoli, La Sylphide στο Θέατρο Olympia ,δ)  Συμμετοχή (2003-2004) στις παραστάσεις Romeo & Juliet, Don Quichote της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο  θέατρο Olympia και στο Ηρώδειο.

Νίκος Γκίκας
Καθηγητής Χορού

Διπλωματούχος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη

Διπλωματούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη. Ξεκίνησε χορό στη Θεσσαλονίκη σε μικρή ηλικία. Θήτευσε και εργάστηκε με μεγάλους δασκάλους και χορογράφους στην Αθήνα. Διαθέτει πλούσια χορευτική εμπειρία και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σύγχρονου χορού και χορογραφίας κοντά σε καταξιωμένους δασκάλους στην Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο , κ.ά. Από το 1986 έως και σήμερα διδάσκει στην Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική  Σχολή Χορού Νίκης  Κονταξάκη-Νικολέττας Μπακάλη τα μαθήματα του σύγχρονου χορού , σύγχρονου ρεπερτορίου, θεωρίας –ανάλυσης σύγχρονου χορού, κλπ. Έχει χορογραφήσει για την “ΟΜΑΔΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ” πολλές χορογραφίες, οι οποίες έχουν λάβει άψογες κριτικές σε έγκριτα έντυπα της χώρας μας. Μερικές από αυτές είναι: «Σουΐτα» σε μουσική Σ. Σπανουδάκη και Γ. Καραΐνδρου, « Φωτογραφία –Καθρέπτης… μέσα από τα  μάτια τα δικά μου» σε μουσική A. Piazzolla», «Εν αρχή είναι ο ρυθμός», «Αντιθέσεις, αιωρήσεις, δύναμη και βάρος» σε μουσική, Νίκου Ξυδάκη, «Κίνηση σε κρυστάλλινη μορφή» ,«Divertimento» (Μέγαρο Μουσικής, Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου, 2004), «Σουΐτα Σκαλκώτα» (Μέγαρο Μουσικής 2006), χορογραφία μέρους των μουσικών συνθέσεων του έργου ITHAKA που ερμήνευσε, σε πανελλήνια πρώτη,  η διάσημη πιανίστα Cristiana Pegoraro στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα ( Ιούνιος 2008). Παράλληλα χορογραφεί για την Ερασιτεχνική Σχολή και για την Εκπαιδευτική Χορευτική Ομάδα των Σπουδαστών της Ανώτερης Επαγγελματικής  Σχολής Χορού Νίκης  Κονταξάκη-Νικολέττας Μπακάλη, παρουσιάζοντας χορογραφίες του σε φεστιβάλ, γκαλά και άλλες χορευτικές ε

Μαρία Ανθυμίδου

Καθηγήτρια Χορού

Η Μαρία Ανθυμίδου είναι αριστούχος απόφοιτος της  Κρατικής Σχολής Χορού και υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Συνέχισε τις σπουδές της, δίδαξε και χόρεψε στη Νέα Υόρκη και τη Βενεζουέλα. Είναι πρόεδρος της ομάδας “Χορευτές” με την οποία σχεδίασαν τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα για το χορό και τις νέες τεχνολογίες. Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου -Τμήμα Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας. Έχει χορογραφήσει για το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο μουσικής Αθηνών, το Κέντρο ελληνικού πολιτισμού στη Ν.Υ. και την ελληνική τηλεόραση. Διδάσκει σε ηθοποιούς και χορευτές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες από το 1985 .

Έμυ Κορφιά

Καθηγήτρια Χορού

Η Έμυ Κορφιά γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε χορό στην Σχολή της Καίτης Ηλιάκη και  σε ηλικία 9 ετών στην Κρατική Σχολή Χορού. Συνέχισε τις σπουδές της στη Κρατική Ακαδημία Χορού της Βουδαπέστης, από όπου και αποφοίτησε με την Zsuzsa Kun και αμέσως μετά  χόρεψε με  το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Ουγγαρίας με διευθυντή και χορογράφο τον Istvan Herczog και σύντομα έγινε πρώτη χορεύτρια. Ως πρώτη χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου χόρεψε πολλούς κλασσικούς και νεοκλασικούς ρόλους  όπως την Swanilda στο μπαλέτο Coppelia , Ιουλιέτα στο μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα  κ.ά.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα χόρεψε για το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Χοροθέατρο Ναυσικά, το Αέναο χοροθέατρο κ.ά. Το 1996 ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα Μπαλέτου και Ρεπερτορίου στο Επαγγελματικό Τμήμα του “Κέντρου Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν”. Το 2000, ίδρυσε με την Κατερίνα Ανδριοπούλου  την ομάδα συγχρόνου χορού Χ-ΑRTμε σκοπό την δημιουργία παραστάσεων χορού για παιδιά, όπου και για 7 χρόνια ανέβασαν με μεγάλη επιτυχία παραμύθια όπως ο Μικρός Πρίγκιπας, Η Σταχτοπούτα, Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο κ.ά.. Από το 2003 διδάσκει Μπαλέτο για επαγγελματίες ,Bare a terre στο DANCCE και Μπαλέτο στην Ανώτερη Eπαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη-Νικολέττας Μπακάλη. Από το 2008 συνεργάζεται  με την  DANCCEUNITIVA για την  παραγωγή  του φεστιβάλ χορού ΑrcforDance ως χορεύτρια όπου  συμμετείχε  στα έργα S.K.I.N.S. του Jozsef Csaba Hajzer, In A Landscape του Ted Stoffer και το Could be Anyoneτου Χάρη Κούσιου όπου διακρίθηκε στην 12η πλατφόρμα σύγχρονου χορού της Κύπρου  και παρουσιάστηκε σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Ευρώπης.

Το 2004 δίνει το μάθημα του Μπαλέτου στο ΥΠ.ΠΟ.για τις Διπλωματικές και Εισαγωγικές Εξετάσεις των Ανωτέρων Σχολών Χορούτης Ελλάδας και από το 2008  για το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών καθώς και για την ακρόαση της σχολής σύγχρονου χορού P.A.R.T.S.του Βελγίου. Διδάσκει σεμινάρια σε ομάδες και σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικούόπως το Χοροθέατρο Ροές, την Κρατική Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Ουαλίας Diversions, DV8 , το Κέντρο Χορού του Δήμου Λεμεσού της Κύπρου, Danish Dance Theater κ.ά.

Yolanda Zaharieva

Καθηγήτρια Χορού

Υπήρξε σολίστ στη Εθνική Όπερα της Σόφιας στη Βουλγαρία για 15 χρόνια και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 2004. Είναι κάτοχος του διπλώματος Masters in Ballet Pedagogy από την Εθνική Μουσική Ακαδημία “Pantcho Vladigerov” της  Σόφιας. Θήτευσε κοντά στην Prima Μπαλαρίνα Vera Kirova και έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της στα πλαίσια διαγωνισμών και έχει αποσπάσει βραβεία στον διεθνή διαγωνισμός χορού στη Βάρνα, στον  διαγωνισμό “Rudolph Nureyev” στη Βουδαπέστη, στο διεθνή διαγωνισμό “Masako Ohya” στην Ιαπωνία, κ.ά..

Ως σολίστ  χόρεψε σε μεγάλα θέατρα ανά τον κόσμο     ( στη Γερμανία, στην Ελβετία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Ιαπωνία, στην Ταυλάνδη, κλπ). Έχει ερμηνεύσει ρόλους pas de deux και σόλο variation σε μπαλέτα κλασικού ρεπερτορίου όπως Giselle, Sleeping Beauty, Paquita, Don Quixote, Swan Lake, Nutcracker,La Sylphide και άλλα πολλά. Έχει συνεργαστεί στις ίδιες παραγωγές με την Γιούλια Μαχαλίνα, Ντιάνα Βίσνεβα, Ίγκορ Ζελεσκι, Βλαδιμίρ Μαλάχοβ, και την Σβετλάνα Ζαχάροβα.

Από το 2006 συνεργάζεται με την Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκης Κονταξάκη»Νικολέττας Μπακάλη διδάσκοντας κλασικό μπαλέτο, ρεπερτόριο κλασικού και έχοντας την επιμέλεια σε έργα κλασικού ρεπερτορίου που παρουσιάζονται ετησίως στις παραστάσεις της Ομάδας των Σπουδαστών της Σχολής όπως οι παραγωγές Les Sylphides, Bayadere, Don Quixote, The Awakening of Flora, Esmeralda, Cinderella, Corsaire, κ.ά.

Belinda Tanner

Καθηγήτρια Χορού

BA (Hons), ARAD, AISTD (NB, CB), Inter Benesh Teaching Diploma,RAD Examiner.

Η Μπελίντα Τάννερ σπούδασε χορό στη Σχολή Χορού «Jean Butterworth School of Dancing» και παράλληλα έλαβε υποτροφία από  την Royal Academy of Dancing (London Scholar), από όπου αποφοίτησε μετά από πενταετείς σπουδές. Συνέχισε τις  επαγγελματικές της σπουδές στο Royal Ballet School Teachers’ Training Course για 3 χρόνια υπό τη διεύθυνση της Valerie Adams. Έπειτα ξεκίνησε την καριέρα της σαν καθηγήτρια χορού στην Αθήνα. Παράλληλα συμμετείχε ως επαγγελματίας χορεύτρια σε ομάδες κλασσικού μπαλέτου για 8 χρόνια. (Μπαλέτο Αθηνών, Χοροθέατρο Ναυσικά). Το 1999 παρακολούθησε πρόγραμμα εκπαίδευσης  για εξετάστρια της  Royal Academy of Dance, και έγινε επιτυχώς δεκτή στην επιτροπή εξεταστριών της RAD. Τον Ιούλιο του 2010, η Μπελίντα βραβεύτηκε με BA in Dance Education with First Class Honours. Σήμερα διδάσκει στην Ελλάδα όπου εξειδικεύεται στη διδασκαλία του  Κλασσικού Μπαλέτου, του Κάρακτερ και Benesh Notation (σημειογραφία κίνησης) και ταξιδεύει ανά τον κόσμο σαν εξετάστρια της RAD.

Πηνελόπη Ηλιάσκου

Καθηγήτρια Ρυθμικής

Σαν συνέχεια των σπουδών της στην

  • Κλασσική Φιλολογία
  • Ρυθμική  Dalcroze (Δίπλωμα Ρυθμικής Dalcroze από το Ινστιτούτο Jaques-Dalcroze, Βρυξέλλες -Υποτροφία Ιδρύματος Α. Ωνάση, Πτυχίο Αρμονίας από το Σύγχρονο Ωδείο  Αθηνών),
  • release technique και ανάλυση της κίνησης με τους Michelle Swennen, Avi Kaiser, Laura Sheleen, Hubert Godard και
  • σκηνοθεσία (Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Σταυράκου),

επικεντρώνει τις αναζητήσεις της σχετικά µε την ερμηνεία και τη φιλοσοφία του ρυθμού στον χώρο της εκπαίδευσης, της εικόνας, της χορογραφίας και της πολιτιστικής διαχείρισης.

Διδάσκει τη Ρυθμική Dalcroze σε Επαγγελματικές  Σχολές Χορού καθώς και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για παιδιά, παιδαγωγούς, χορευτές και μουσικούς.

Είναι ιδρυτικό μέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Σκυτάλη’ .

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει  παραστάσεις για παιδιά, επικεντρωμένες στη σχέση της μουσικής με την κίνηση και την εικόνα.

Aπό το 1992 έως το 2006 συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη μαγνητοσκόπηση σκηνικών έργων (όπερας και χορού), σε συνεργασία με σκηνοθέτες,
όπως οι:  Pierrre Constant ,  John Copley, Georg Rootering, Grisha Azagaroff, Βασίλη Νικολαΐδη,  Genevieve Page,  Marie Binet, Enrike Sanchez-Lansch κ. α.

Την περίοδο 2007-2010 διετέλεσε πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τον Χορό στο Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού(Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ.).

Από το 2000 κάνει επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. και Ρ. Ντάνκαν και είναι υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχει το  Κέντρο (modul-dance), επιμελήτρια και υπεύθυνη παραγωγής διεθνών προγραμμάτων  και παραγωγών του Κέντρου Ντάνκαν (εκατονταετηρίδα 2003, Hertopia 2005, Crossroads 2007, Splinter in the Flesh 2008, the Bed 2010, insisting in Athens 2012,  110 χρόνια μετά – 2013, Breathing Space, 2015).

Πέρσα Σταματοπούλου

Καθηγήτρια Χορού

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία, στο CONSERVATOIRE NATIONAL DE REGION DE MUSIQUE, D΄ART DRAMATIQUE ET DE LA DANSE στη Λυών, καθώς και στο CENTRE INTERNATIONAL DE LA DANSE στο Παρίσι, όπου αποφοίτησε με άριστα.

Κατά τη διάρκεια παραμονής της παρακολουθεί σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού, με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους (Lario Eksson, Mark Tompkins, Dominique Duszunski, Peter Goss, Jean Sasportes, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Carolyn Carlson) και συμμετέχει ως χορεύτρια σε δύο επαγγελματικές ομάδες σύγχρονου χορού (Yannick Kergreis, Charlotte Miller).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ηθοποιούς και χορευτές, καθώς και σε Ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού και θεάτρου.

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γ.Κιμούλη, Ρ.Πατεράκη, Μ.Παπαδημητρίου, Α.Αντύπα, Α.Κοκκίνου, Γ.Κακλέα, με το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.

Το 1991 ιδρύει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου» η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο πολιτισμού κι από ιδιωτικούς φορείς, όπου χορογραφεί και χορεύει. Με την Ομάδα δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού (Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κύπρο) κι έχει βραβευτεί 2 φορές στο Διαγωνισμό νέων χορογράφων στη μνήμη της Ραλλού Μάνου.

Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη , το Bios και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως χορογράφος και καθηγήτρια σύγχρονου χορού δίνοντας παραστάσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό

(website : https://persastamatopoulou.wordpress.com)

Μάρθα Πασακοπούλου

Καθηγήτρια Χορού

Η Μάρθα γεννημένη στον Πειραιά το 1984, σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή Ν. Κονταξάκη (2006), και Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2011 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στο London Contemporary Dance School, με ενδιαφέρον στον αυτοσχεδιασμό και την αντιληπτικότητα του περφόρμερ, και έκτοτε έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με διάφορους χορογράφους όπως τους Wally Cardona, Eva Recacha, Robert Clark, Pietro Marullo, Michael Klien, Leila McMillan, Roberta Jean, Seke Chimutengwende, Sung Im Her, Requardt & Rosenberg, Backsteinhaus Production, David Dorfman Dance, και τους καλλιτέχνες Tino Sehgal (Tate Modern/ Roman Agora/ Palais de Tokyo), Στέφανο Τσιβόπουλο (Kalfayan Gallery) και Marina Abramovic (Serpentine Gallery/ Benaki Museum). Είναι υπότροφος Α. Σ. Ωνασείου, Ι. Κωστοπούλου και Σκυλίτση, ενώ το 2015 έλαβε την υποτροφία danceweb από το Φεστιβάλ χορού Impulstanz στη Βιέννη. Τελευταία πειραματίζεται με τη δική της χορογραφική δουλειά και το 2017 σε συνεργασία με τον Άρη Παπαδόπουλο ίδρυσαν την ομάδα arisandmartha και με το πρώτο τους χορογραφικό έργο touching.just, επιλέχθηκαν ως Aerowaves 2018 Artists. Η Μάρθα είναι ARTWORKS Fellow Artist 2019/20 από το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος (SNF).

Στην Ανώτερη Επαγγελματική & Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» Νικολέττας Μπακάλη διδάσκει σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό στα φυτώρια και προεπαγγελματικά τμήματα και παραδίδει σεμιναριακά μαθήματα στην Ανωτέρα.

http://www.arisandmartha.org/

martha.pasak@gmail.com

Χαράλαμπος Κούσιος

Καθηγητής Χορού

Ο Χάρης Κούσιος γεννήθηκε το 1988 στην Κύπρο και σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Νίκη Κονταξάκη” Νικολέττας Μπακάλη. Έχει συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους και από το 2006 μέχρι σήμερα έχει χορέψει σε πολλά θέατρα, μουσεία και φεστιβάλ σε Ευρώπη και Ασία. Από το 2010 χορογραφεί δικά του χορογραφικά και video dance έργα που έχουν ταξιδέψει σε Ευρώπη και Αμερική. Το 2013 έχει υποστηριχθεί ως νέος χορογράφος από τα ευρωπαϊκά προγράμματα Module Dance και Aerowaves. Έχει χορογραφήσει για την Κεντρική Σκηνή του Θ.Ο.Κ (2015), για την Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (2016), το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2021) κ.α.

Υπήρξε βοηθός χορογράφου για την Alexandra Waierstall για διεθνή θέατρα (TanzMainz, National Dance Company Wales, Hamburg National Dance Company) αλλά και για προσωπικά έργα της χορογράφου.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με τη Μαγδαλένα Ζήρα ως χορογράφος στην κωμωδία «Αριστοφάνους και Μενάνδρου Γωνία» με τις αυθεντικές μουσικές του συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη, με τον ίδιο ως μαέστρο της ορχήστρας επί σκηνής (Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2020).

Έχει παραδώσει master classes, εργαστήρια και μαθήματα στις: Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών του Hong Kong, Ακαδημία Μουσικής και Χορού Κολωνίας στη Γερμανία και στις ομάδες χορού Tanz Mainz και NDC Wales.  Το 2018 δίδαξε επίσης ως καλεσμένος δάσκαλος στο Garage Performing Arts Centre, στο μπαλέτο Νέων Λευκωσίας, στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα και παρέδωσε Master Classes στο University of Nicosia, Girne  American University of Performing Arts και στο Διεθνές Φεστιβάλ Tipperary στην Ιρλανδία όπου δίδαξε σε 40 χορευτές από Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους υπήρξε καθηγητής στο University of Nicosia και την ίδια περίοδο παρέδιδε μαθήματα στο Girne American University με το οποίο συνεργάζεται από το 2012. Το 2019 παρέδωσε εργαστήρι κίνησης στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Dusseldorf στη Γερμανία καλεσμένος της εικαστικού – υπεύθυνης του τμήματος καλών τεχνών Rita McBride. Από το 2019 διδάσκει στις επαγγελματικές σχολές χορού «Νίκη Κονταξάκη» και «Χοροχρόνος».

Είναι ενεργό μέλος του Dance Gate Lefkosia, ιδρυτικό μέλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας και έχει υπάρξει μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για το Εκπαιδευτικό Σύστημα του Χορού στην Ελλάδα (2016-2018) καθώς και μέλος της επιτροπής του Υ.Π. για τις εισαγωγικές εξετάσεις (2016) και πτυχιακές εξετάσεις των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού (2017).

Στην Ανώτερη Επαγγελματική & Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» Νικολέττας Μπακάλη διδάσκει σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό-ρεπερτόριο σύγχρονου χορού στα τμήματα της  Ανωτέρας και παραδίδει σεμιναριακά μαθήματα στα προεπαγγελματικά τμήματα της Σχολής.

Μικαέλα Κανζαφείρη

Καθηγήτρια Χορού

Η Μικαέλα Κανζαφείρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ) το 2006. Είναι διπλωματούχος της Royal Academy of Dance (R.A.D),του Imperial Society of Teachers of Dancing (I.S.T.D) Modern and Jazz καθώς επίσης και υπότροφος του Jacob’s Pillow School στην Βοστόνη των ΗΠΑ. Κατά την παραμονή της στην Αμερική παρακολούθησε σεμινάρια με τους Chet Walker, Matt & Martine Mattox, Milton Myers , Akram Khan, Steven Petronio, Nacho Duato ,Mark Morris ,Rennie Harris και άλλους . Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Κ.Σ.Ο.Τ με τους Martin Lawrence, Chryssa Parkinson, Jill Clark, Olivier Dubois, Juan Cruz, Ory Flomin, Jasmin Vardimon, Antoni Foniadaki, Nίκο Καλογεράκη, Κωνσταντίνο Ρήγο, Jozef Frucek, Linda Kapetanea και άλλους.Ήταν μέλος της Hellenic Dance Company και έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με χορογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από το 2007 έως και σήμερα συνεργάζεται με ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές χορού ως καθηγήτρια και χορογράφος στον σύγχρονο και hip hop χορό. Το 2019 ίδρυσε την δική της ομάδα χορού Αnima Libera .  

Στην Ανώτερη Επαγγελματική & Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» Νικολέττας Μπακάλη διδάσκει σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό-χιπ χοπ/τζαζ στα φυτώρια και προεπαγγελματικά τμήματα και σύγχρονο χορό – ρεπερτόριο σύγχρονου χορού στα τμήματα της  Ανωτέρας.

Γιάννης Μπενέτος

Καθηγητής Χορού

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΧΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ.ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ Ν.ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΛΕΤΟΥ ΤΗΣ (ΕΛΣ).ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΟΠΩΣ : DON QUIXOTECINDERELLA, SLEEPING BEAUTYRAYMONDALA BAYADERESWAN LAKEROMEO AND JULIET, LES SYLPHIDES, SNOW QUEENNUTCRACKER, MOORS PAVANELA FILLE MAL GARDEEEUGENE ONEGIN,  ,  NAPOLIALLES WALZER, ΕMPTY PLACE, JOURNEY TO ETERNITYPETRUSHKA, CANTO GENERAL,CHOPIN IN LOVE,LINKS , SARABANDE, SHAKER LOOPS,CACTI,ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΕΧΕΙ ΧΟΡΕΨΕΙ ΣΟΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΟΠΩΣ: NUTCRACKERROMEO AND JULIETSWAN LAKEMOORS PAVANE,  LA FILLE MAL GARDEE, GISELLE, SARABANDE, CACTI ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ RENATO ZANELLA , IREK MUKHAMEDOV  , RUDY  VAN DANDZIG , VLADIMIR VASILIEV , IGOR ZELENSKY , SIMON MOTRAM, YURI FATEEV ,LYNN SEYMOUR , ALICE ELLIOT , BRUSE STEIVEL , ALICE CONDODINA , RAY BARRA, YANNIK BOQUIN, CHARLIE HODGES, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΤΕ ΠΙΑΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΣΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΑΦΟΥΝΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ, KAI AΛΛΟΥΣ.

ΕΧΕΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΛΣ ΕΡΓΑ ΟΠΩΣ:“6+6” “A BLACK  LABEL’S  NIGHT  DREAM” “MORE THAN BLACK OR WHITE”(WHAT THE ……?)“VII/D.S-1”  ΚΑΙ“FOUR OF MY SHADOWS”

ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ Ν.ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΣΕ ΕΡΓΑ ΟΠΩΣ: GISELLE, LE CORSAIRE,LA SYLPHIDE, ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

Στην Ανώτερη Επαγγελματική και Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Νίκη Κονταξάκη Νικολέττας Μπακάλη διδάσκει κλασικό μπαλέτο σε επαγγελματικό και σε προεπαγγελματικό επίπεδο σπουδών.

Στέλλα Λέσση

Καθηγήτρια Πιάνου, Θεωρητικών, Μουσικοκινητικής Αγωγής, Χορωδός

Η Στέλλα Λέσση σπούδασε πιάνο στο εθνικό ωδείο και στη συνέχεια στο Απολλώνιο από όπου και αποφοίτησε με βαθμό άριστα παμψηφεί και βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Παράλληλα πήρε πτυχίο αρμονίας και συνέχισε με σπουδή στην αντίστιξη και τη μονωδία.

  Έχει παρακολουθήσει κύκλους σπουδών και σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας δίπλα σε διακεκριμένους μαέστρους και δασκάλους σε Ελλάδα και εξωτερικό (Αν.Κοντογεωργίου,Μ. Αδάμης, K.Κish, A. Stevanova κ.α)

   Επίσης, έχει μελετήσει τα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα Kodaly (ινστιτούτο Kodaly Ουγγαρία) και Orff Shulwerk (σχολή Μωραίτη, ωδείο Όπερα κα).

   Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα επαγγελματικά σύνολα της χώρας (ΕΡΤ, Λυρική σκηνή, μουσικά σύνολα δ.Αθηναίων) συμμετέχοντας σε πλήθος συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Εργάζεται ως χορωδός και ως καθηγήτρια πιάνου, θεωρητικών και μουσικοκινητικής αγωγής.

Στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη Νικολέττας Μπακάλη διδάσκει στο μάθημα της Μουσικής.

Έλενα Σγουραμάνη

Καθηγήτρια Χορού

Η Έλενα Σγουραμάνη, γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, κατέχει δίπλωμα χορεύτριας-καθηγήτριας κλασικού και σύγχρονου χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού (Σχολή «Νίκη Κονταξάκη», άριστα 9,6) και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη σχολή  Rudra-Maurice Bejart, στη Λωζάνη, Ελβετία, (Υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση). Έχει εργαστεί ως χορεύτρια με τις ομάδες Bejart Ballet Lausanne (έργα: Ιεροτελεστία της Άνοιξης, Gala, L’amour-la danse, Voila l’homme, Les Mefaits du Tabac (Τchekov) κ.α. – συμμετείχε σε περιοδείες στην Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβρούργο, Ιταλία), Opera de Fribourg (παραγωγή που περιόδευσε σε όλη την Ευρώπη). Υπήρξε βασικό μέλος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Τμήμα του Χοροθεάτρου για πέντε χρόνια (παραγωγές/συνεργασίες: Φωνιαδάκης, Σωτηρίου, Λομμέλ, Κυανίδης, Μπαγουρδής, Griset κ.α. – συμμετοχές σε φεστιβάλ Αθηνών, Βαλκανικά Φεστιβάλ, παραστάσεις στη Φιλανδία). Ήταν χορογράφος (mass choreographer) στο “Mega Show” για τον εορτασμό των 100 χρόνων αστυνομίας του Μπαχρέιν (διαχείριση/οργάνωση 3400 ατόμων 2019), τελετή έναρξης του Παναφρικανικού πρωταθλήματος  Ποδοσφαίρου (διαχείριση/οργάνωση 600 ατόμων, African cup of Nations 2019, Κάιρο, Αίγυπτος) και βοηθός χορογράφου στη τελετή έναρξης του Ασιατικού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (διαχείριση/οργάνωση 450 ατόμων, AFC Cup 2019, Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 2019). Ήταν kαλεσμένη καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού, ρεπερτορίου και αυτοσχεδιασμόυ σε καλοκαιρινά εντατικά σεμινάρια στην Professional Academy of Dance “Seiskaya”, διάρκεια 1,5 μήνας ανά έτος, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 2017, 2018, 2019, 2020 και χορογράφος στην παράσταση Besfi 2019, 2020, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Εργάστηκε για έξι χρόνια ως βασική καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού και διετέλεσε διευθύντρια στο εργαστήρι χορού στην Πάτμο, ενώ διδαξε στο β΄ έτος (2019-2021) στην ανώτερη επαγγελματική σχολή «Χοροχορόνος». Από το 2014 συνεργάζεται με τη σχολή «Νίκη Κονταξάκη», όπου διδάσκει στα επαγγελματικά και προεπαγγελματικά τμήματα. Ταυτόχρονα, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση). Η διδακτορική της διατριβή αφορά στην αντίληψη του χρόνου και πιο συγκεκεριμένα στις παραμέτρους που επηρεάζουν τη κωδικοποίηση ενός χρονικού διαστήματος από τον εγκέφαλο. Στα πειράματα της, χορευτικές κινήσεις χρησιμοποιούνται ως ερεθίσματα διερευνώντας μια πιθανή ενίσχυση της αντίληψης του χρόνου στους χορευτές, χάρις την κεκτημένη εμπειρία τους μέσα από χρόνια εκπαίδευσης, προτείνοντας μια ενσώματη προσέγγιση. Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια δίνοντας ομιλίες (Οξφόρδη, Ιερουσαλήμ, Γάνδη, Τούμπινγκεν, Μπέρμινχαμ, Γρανάδα κ.α.). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, (άριστα, 9.7) στη Βασική και Εφαρμοσμενη Γνωσιακή Επιστήμη, Ε.Κ.Π.Α. (υπότροφος από τη σχολή λόγω εξαιρετικών επιδόσεων) και απόφοιτη από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικά, του Παιδαγωγικού Τμήματος, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (άριστα 9,05, υπότροφία από το ΙΚΥ).

Helena Sgouramani, born in 1983, holds a dancer-professor diploma in classical and contemporary dance from the Greek Ministry of Culture (Professional School “Niki Kontaxaki”, excellent, 9.6) and a post-graduate diploma from the ecole-atelier Rudra-Maurice Bejart, Lausanne, Switzerland, (Scholarship from the Onassis Foundation). She has worked as a dancer with the Bejart Ballet Lausanne Company, (productions: Rite of Spring, Gala, , L’amour-la danse, Voila l’homme, Les Mefaits du Tabac (Τchekov) etc. – participated in tours to Switzerland, France, Germany, Luxembourg, Italy, etc.), Opera de Fribourg (a production which toured around Europe). She was also a basic member at the dance department of the State Theater of Northern Greece for five years (productions/collaborations: Foniadakis, Sotiriou, Lommel, Kianidis, Bagourdis, Griset, etc. -participations in Athens festival, Balkan festivals, performances in Finland). She was a mass choreographer for the 100 Years Police Celebration Show, Bahrain, 2019 and in the Opening Ceremony of African cup of Nations, Cairo, 2019 and an assistant mass choreographer in the Opening Ceremony of Asian football Cup, Abu Dhabi, 2019. She has been invited as a guest teacher for ballet and contemporary classes in the summer intensive program of the Professional Academy of Dance “Seiskaya”, New York, USA, 2017-2020. She worked for six years as the main teacher (ballet and contemporary) and director at the school of Patmos. She was a ballet professor/instructor at the Professional Academy of Dance in Greece “Horohronos” (2019-2021). The last seven years she has been working at the “Niki Kontaxaki” professional school, teaching at the professional and pre-professional level. At the same time she holds a PhD from the department of Methodology, History and Theory of Science, University of Athens (scholarship from Onassis Foundation). Her research focuses on time perception, i.e. on the modulating factors which influence the way our brain encodes an interval. During her experiments, dance steps are utilized as stimuli, looking into a possible enhancement of time perception in dancers, due to extensive training, via an embodied approach. She has given talks in several International Conferences (Oxford, Jerusalem, Ghent, Tubingen, Birmingham, Granada, etc.). She holds a master’s degree in Basic and Applied Cognitive Science, UoA (scholarship from the department for exceptional grades) and a BA in Preschool Education from the Dept. of Pedagogy, UoA, (Scholarship from IKY).