Άλλες Διακρίσεις

Πολλοί άλλοι σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής μας, κατά τη διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών τους χρόνων, είχαν διακριθεί για τις χορευτικές τους ικανότητες και συμμετείχαν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις παραστάσεις της «Επαγγελματικής Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη» ή /και στις παραστάσεις της Εκπαιδευτικής Ομάδας των Σπουδαστών της Σχολής μας . Στη συνέχεια , μετά την αποφοίτησή τους , απορροφήθηκαν σε Εθνικές –Κρατικές Όπερες . Αναφέρουμε αρκετούς από αυτούς: ( οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο παραστάσεων–άλμπουμ/προγράμματα- της Σχολής και της Επαγγελματικής Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη).

Αγάπιος Αγαπιάδης

Διακρίθηκε στα φυτώρια της σχολής και κατά τη φοίτησή του στην Ανωτέρα (πτυχίο χορευτή-δίπλωμα καθηγητή χορού) και ερμήνευσε πρώτους ρόλους στις παραστάσεις  της  «Επαγγελματικής Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη». Είναι σολίστ στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τίνα Βασιλάκη

Διακρίθηκε στα φυτώρια της σχολής και κατά τη φοίτησή της στην Ανωτέρα   (δίπλωμα καθηγήτριας χορού). Ερμήνευσε πρώτους ρόλους στις παραστάσεις της  «Επαγγελματικής Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη». Χόρεψε  στο corps de ballet της  ΕΛΣ και σε ομάδες στη Γερμανία όπως το Ballet Deutsche Operam Rhein στο Düsseldorf.

Ιωάννης Μπενέτος

Διακρίθηκε στα προεπαγγελματικά τμήματα της σχολής  και κατά τη φοίτησή της στην Ανωτέρα (δίπλωμα καθηγήτριας χορού) και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους  στην  «Επαγγελματική Ομάδα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη». Είναι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Χριστίνα Μακρίδου

Διακρίθηκε στα προεπαγγελματικά τμήματα της σχολής και κατά τη φοίτησή της στην Ανωτέρα (δίπλωμα καθηγήτριας χορού) και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην «Επαγγελματική Ομάδα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη ».  Είναι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Νίκος Μοσχής

Διακρίθηκε κατά τη φοίτησή του στην Ανωτέρα (δίπλωμα καθηγητή χορού) και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους  στις παραστάσεις της «Επαγγελματικής Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη». Συμπεριλαμβάνεται στο corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μάγδα Λαγογιάννη

Διακρίθηκε κατά τη φοίτησή της στην Ανωτέρα (δίπλωμα καθηγήτριας χορού) και σε ρόλους σολίστ της  «Επαγγελματικής Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη» και της Εκπαιδευτικής Ομάδας των Σπουδαστών της Σχολής.  Χορεύει στο  corps de ballet της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ελεάννα Ανδρεούδη

Διακρίθηκε κατά τη φοίτησή της στην Ανωτέρα (δίπλωμα καθηγήτριας χορού) και σε πρώτους ρόλους  της  «Επαγγελματικής Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη» και της Εκπαιδευτικής Ομάδας των Σπουδαστών της Σχολής.  Είναι σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Αναφέρουμε μερικούς ακόμη  χορευτές –σπουδαστές και απόφοιτοι της Σχολής που διακρίθηκαν στις παραστάσεις της  «Επαγγελματικής Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη»  ή /και της Εκπαιδευτικής Ομάδας των Σπουδαστών της Σχολής οι οποίοι  συνεργάστηκαν ή συνεργάζονται σε αρκετές παραγωγές της ΕΛΣ ή  με άλλες ομάδες διεθνούς κύρους  : 

Χάρακα Χριστούλα, Καρούνης Ιωάννης, Τίμος Ζέχας, Μπακάλη Νικολέττα, Λένια Ροίδη, Κρούσσου Μαρία, Ντίνα Καστελλάνου, Σταμούλη Πηγή, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Τσολάκη Λία, Παλούκη Αρετή, Ευσταθίου Ζωή, Κούσιος Χάρης, Κριεμπάρδης Μιχαήλ, Πασσακοπούλου Μάρθα, Καρρά Κάντυ, Κοντογόνη Ελένη, Γεβετζή Κατερίνα, Τσουκαλά Ελένη, Βλαγκούλη Ιωάννα κ.ά. πολλοί.

Παράλληλα απόφοιτοί μας διαπρέπουν ως δάσκαλοι/χορογράφοι  στους τομείς της χορευτικής ειδίκευσής τους.